13 Mart 2013 Çarşamba

Ankara JUG Mart 2013 Etkinliği

Ankara JUG etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor! Bu ay etkinliğimize Amerika'dan bir misafirimiz konuk olacak. Kendisi uzun yıllardır Silikon Vadisi'nde çeşitli firmalarda ve sektörlerde görev almış bir Türk mühendis. Girişimcilik konularıyla ilgilenen kişilerinde ilgisini çekeceğini düşündüğümüz etkinliğin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2013 Mart toplantımız her zamanki gibi Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda 28 Mart 2013 - Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.


Konuşmacı: Hale YAMAN
Hale Yaman, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 1996 yılı mezunudur. Türkiye'de bir süre çalıştıktan sonra 2000 yılında halen yaşamakta olduğu Silikon Vadisi'ne taşınmıştır. Entegre Enformasyon Sistemleri, CRM, finans, e-ticaret ve eğitim gibi birçok sektörde farklı büyüklükteki şirketlerde yazılım mühendisi, teknik lider, takım ve proje yöneticisi olarak çalışmıştır. 2005 yılından beri çevik (agile) yazılım yöntemlerini uygulamış, yalın (lean) - çevik süreç ve yöntemlerin şirketlerin diğer departmanlarında da uygulanmasına katkı sağlamıştır. Dünya çapındaki önemli çevik organizasyonlardan ScrumAlliance tarafından verilen ScrumMaster sertifikasına sahiptir. Halen okul çağındaki çocuklar için nörobilime dayalı eğitim programları üreten bir şirkette Yazılım ve Ürün Geliştirme Departmanı Yöneticisi olarak çalışmaktadır.


Etkinlik Adı: Everest Projesi / Bir Dönüşüm Hikayesi
 
Silikon Vadisi'nde okul çağındaki çocuklar için nörobilime dayalı eğitim programları geliştiren Scientific Learning şirketinin, ürün platformunu stand-alone/thick client sistemlerden SaaS - bulut iletişim modeline dönüştürmesinin hikayesi.
 
Hale Yaman bu etkinlikte bizlere, neden böyle bir dönüşüme ihtiyaç duyuldu, hangi yöntemler ve araçlar kullanıldı, agile/lean yöntemlere geçiş süreci nasıl yönetildi, "minimum viable product" hangi kriterlere dayanarak seçildi, yapılan hatalar/yanlış varsayımlardan sonra nasıl pivot edildi ve ne dersler alındı konularında bilgiler verecek, deneyimlerini paylaşacak.
 
Etkinliklerimizde katılımcılarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz bildiğiniz gibi. Hediyelerimiz çekiliş ile verilecektir. Bu etkinliğimizin hediyeleri:
  • Bu ay etkinliğimizin sponsorlarından Devinim Eğitim firması tüm katılımcılara Java eğitimleri için %20 indirim hediye ediyor.
  • 1 şanslı katılımcımıza Oracle Academy Mug'ı
  • Etkinliklerimizin global sponsoru JetBrains tarafından katılımcı sayımıza göre ücretsiz lisans hediye edilecektir. Eğer toplam 30+ katılımcımız olursa 1 adet JetBrains ürün lisansı, 50+ katılımcımız olması durumunda 2 adet JetBrains ürün lisansı hediye edilecektir.

Etkinliklerimiz sizlerle güzel ve keyifli... Hem etkinlikliğimize, hem de etkinlik sonrası sohbetimize bekliyoruz. Görüşmek üzere...

4 yorum :

  1. Merhaba blogumda etkinliğinizden bahsettim. Umarım güzel bir toplantı olur. http://freeinankara.blogspot.com/2013/03/ankara-java-user-group-jug-girisimcilik.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ancak ufak bir hata olmuş yazınız da 8 Mart değil, 28 Mart olacak :)

      Sil
    2. Bu arada JetBrains lisanslarımızda sadece 1 veya 2 kişiye çekilişle olacak, o konuda da yanlış anlaşılma olmasın :). Yazınızdan bu şekilde anladım ben :)

      Sil
    3. düzelttim. teşekkür ederim :) ben yanlış anlamışım hediye olayını. 8 mart olayı ise typo.

      Sil