30 Mart 2015 Pazartesi

Ankara JUG Mart 2015 Etkinliği Gerçekleştirildi

Ankara JUG olarak 28. etkinliğimizi yine Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik. Bizlere  Scala konusundaki tecrübelerini aktaran Ensar Basri Kahveci'ye teşekkür ediyoruz.


Etkinlik fotoğraflarının tamamına Facebook sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bu etkinliğimizde bizleri yanlız bırakmayan 80 katılımcımız arasından şanslı olanlara çeşitli hediyeler kazandırdık. Hediye kazanan katılımcıları tebrik ediyor, sizleri de bu şansı yakalamaya davet ediyoruz.


Etkinlikte gerçekleştirilen sunum dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.

Nisan etkinliğimizin detaylarını da çok yakın zamanda açıklayacağız.
Görüşmek üzere...

14 Mart 2015 Cumartesi

Ankara JUG Mart 2015 Etkinliği

Ankara JUG 28. etkinliği ile sizlerle! Bu etkinliğimizde Hazelcast'tan Ensar Basri Kahveci bizlerle birlikte olacak. Kendisi bizlere son zamanların popüler programlama dili Scala ile ilgili bilgilerini ve tecrübelerini aktaracak.


2015 Mart toplantımız her zamanki gibi Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda 26 Mart 2014 - Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.


Konuşmacı: Ensar Basri Kahveci
Ensar Basri Kahveci, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 2011 yılında mezun oldu. İş hayatında hem Enterprise Java, hem de Core Java tarafında çeşitli projelerde görev aldı. Zaman içerisinde ana ilgi alanı Concurrency ve Distributed Programming'e yöneldi ve çeşitli NoSQL araçları, JVM dilleri, Concurrent programalama paradigmaları üzerine çalışıp tecrübe edinmeye başladı. Geçtiğimiz Şubat ayında Hazelcast'in core ekibine dahil olan Ensar Basri Kahveci, şu sıralar zamanını Concurrency üzerine her zamankinden daha çok kafa yakarak geçiriyor.


Etkinlik Adı: Scala ile Pratik Fonksiyonel Programlama

Scala, nesne yönelimli (object-oriented) ve fonksiyonel programalama paradigmalarının ikisini birden destekleyen statik tipli bir dildir. Scala kelimesi, kullanıcıların talepleri doğrultusunda genişlemesi için tasarlandığını vurgulamak amacıyla, "scalable" ve "language" kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Scala, nesne yönelimli bir dildir. Öyle ki, her değer (value) bir nesnedir ve her işlem (operation) bir metod çağrısıdır. Scala aynı zamanda first-class functions desteği, içerdiği birçok immutable veri yapısı, state mutation yerine immutability'ye teşvik etmesi ve daha bir çok özelliğiyle gelişmiş bir fonksiyonel dildir.

Sunuma fonksiyonel programlamanın güçlü yanları ve neden son zamanlarda popülerleştiği ile başlayacağız. Sonrasında ise Scala'nın özellikleri ve fonksiyonel programlamayı pratik bir şekilde nasıl desteklediğinden bahsederek devam edeceğiz. Bu esnada fanatik bir bakış açısından kaçınıp, iki paradigmayı birden desteklemenin ne gibi sonuçlara yol açtığına ve Scala'nın karmaşık yönlerine değineceğiz. Fonksiyonel programlama adapte olması diğer paradigmalara göre nispeten zor bir kavram olduğu için, teoriye mümkün olduğunca az bulaşarak fonksiyonel programlamadan pratik bir şekilde nasıl faydalanabileceğimiz üzerine Scala'dan örnekler paylaşacağız.

Etkinliklerimizde katılımcılarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Hediyelerimiz çekiliş ile verilecektir. Bu etkinliğimizin hediyeleri:
  • n11.com'dan hediye çekleri!
  • Etkinliklerimizin sponsoru Scrum Turkey tarafından 1 adet Scrum Turkey kupası hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru Scrum Turkey tarafından 1 adet Scrum Turkey tişörtü hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru JetBrains tarafından katılımcı sayımıza göre ücretsiz lisans hediye edilecektir. Toplam 30+ kişinin katılması durumunda 1 adet JetBrains ürün lisansı, 50+ kişinin katılması durumunda 2 adet JetBrains ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Manning tarafından 2 adet ücretsiz e-kitap hediye edilecektir.
Etkinlikte görüşmek üzere.