27 Kasım 2014 Perşembe

Ankara JUG Kasım 2014 Etkinliği Gerçekleştirildi

Ankara JUG olarak 24. etkinliğimizi yine Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik. Bizlere NeuroKernel İşletim Sistemi hakkında çok faydalı bilgiler aktaran, Bora Ertung'a teşekkür ediyoruz.

 
Etkinlik fotoğraflarının tamamına Facebook sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 2. yaşımızı kutladığımız bu etkinliğimizde bizleri yanlız bırakmayan 60 katılımcımız arasından şanslı olanlara çeşitli hediyeler kazandırdık. Hediye kazanan katılımcıları tebrik ediyor, sizleri de bu şansı yakalamaya davet ediyoruz.

 
Aralık etkinliğimizin detaylarını da çok yakın zamanda açıklayacağız.
Görüşmek üzere...

13 Kasım 2014 Perşembe

Ankara JUG Kasım 2014 Etkinliği

Ankara JUG 24. etkinliği ile sizlerle! 2. yaşımızı doldurduğumuz bu etkinliğimizde Bora Ertung bizlerle birlikte olacak. Kendisi bizlere bir Türk işletim sistemi olan Neurokernel İşletim Sistemi ile ilgili bilgiler aktaracak.

2014 Kasım toplantımız her zamanki gibi Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda 26 Kasım 2014 - Çarşamba günü saat 19:00'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.

 

Konuşmacı: Bora Ertung 
Bora Ertung,  1998 Senesinde Kuzey Teksas Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği bölümden mezun oldu. Dallas ve Boston şehirlerinde çeşitli yüksek teknoloji şirketlerinde yazılım mühendisi olarak çalıştı. Şu anda NeuroDNA Bilgisayar şirketinin genel müdürlüğünü yapmaktadır. Bora Ertung, NeuroKernel İşletim Sisteminin mimarı ve geliştiricisidir.

 

Etkinlik Adı: NeuroKernel İşletim Sistemi
Internet ve web teknolojilerinin üzerine tasarlanmış Exokernel türevi dağıtık bir işletim sistemidir. Görevler tamamen sunucuda, tamamen istemcide veya uzaktaki diğer sunuculardan çalışabilmektedir. Görevler arasında değişik IPC yöntemleri kullanılabilmektedir. Oldukça gelişmiş bir Görüntü sunucusu(2D, 3D) ve pencereleme sistemine sahip olan NeuroKernel, kullanıcıya browser içinden herhangi bir plugine bağlı kalmaksızın bir iş istasyonu ortamı sunar. Tamamen Java tabanlı ve kullanımı kolay bir API ile en komplike projeler bile rahatlıkla yazılabilmektedir.
 
Bu sunumda NeuroKernel İşletim Sisteminin mimari yapısı ve genel özellikleri üzerinde teknik bir sunum yapılacak. Ayrıca basit bir uygulama kod seviyesinde incelenecek ve çalıştırılacak.

Etkinliklerimizde katılımcılarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Hediyelerimiz çekiliş ile verilecektir. Bu etkinliğimizin hediyeleri:
  • Etkinliklerimizin sponsoru Scrum Turkey tarafından 1 adet Scrum Turkey kupası hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru T2 Yazılım tarafından 1 adet T2 Yazılım kupası hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru Bilgisayar Mühendisleri Odası tarafından 2 adet USB Bellek hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Atlassian tarafından 1 adet Atlassian ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru JetBrains tarafından katılımcı sayımıza göre ücretsiz lisans hediye edilecektir. Toplam 30+ kişinin katılması durumunda 1 adet JetBrains ürün lisansı, 50+ kişinin katılması durumunda 2 adet JetBrains ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Manning tarafından 2 adet ücretsiz e-kitap hediye edilecektir.
  • Etkinlik sponsorumuz Tütev tarafından 1 kişiye, Java Temel ve Java İleri seviye eğitimlerinde kullanılabilecek %50 indirim kuponu hediye edilecektir. (NOT: Hediye kuponu 6 ay boyunca geçerli olacaktır.)
Etkinlikte görüşmek üzere...

11 Kasım 2014 Salı

DevFest 2014 - İstanbul Konferansını Kaçırmayın!

Her yıl dünyanın birçok şehrinde Google Developer Group'lar (GDG) tarafından 300'ün üzerinde DevFest düzenleniyor. GDG İstanbul Ekibi de, yazılım geliştiricileri bir araya getirecek olan DevFest 2014 etkinliğini İstanbul'da gerçekleştirecek. GDG İstanbul Ekibi'nin büyük etkinliği özelliğini taşıyan konferans 6 Aralık 2014 günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde sizlerle olacak.


Mobil teknolojiler, web teknolojileri, back­end ve front­end teknolojileri, UI tasarımı, UX, oyun teknolojileri ile ilgili birçok önemli ismi ağırlıyacak olan etkinlikte, Ankara JUG kurucuları Çağatay Çivici ve Mert Çalışkan'da konuşmacı olarak bulunacaklar. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte, sunumların yanı sıra çalıştaylar ve kod geliştirme laboratuvarları da yer alıyor.
 
Etkinlikle ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Ankara JUG olarak, bu benzersiz etkinliği destekliyor ve mutlaka katılmanızı öneriyoruz.