31 Ekim 2014 Cuma

Ankara JUG Ekim 2014 Etkinliği Gerçekleştirildi

Ankara JUG olarak 23. etkinliğimizi yine Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik. Bizlere Clojure dili hakkında çok faydalı bilgiler aktaran, Üstün Özgür'e teşekkür ediyoruz.

 
Etkinlik fotoğraflarının tamamına Facebook sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bu etkinliğimizde bizleri yanlız bırakmayan 55 katılımcımız arasından şanslı olanlara çeşitli hediyeler kazandırdık. Hediye kazanan katılımcıları tebrik ediyor, sizleri de bu şansı yakalamaya davet ediyoruz.

 
Etkinlik sırasında yapılan sunuma ve kod örneklerine buradan ulaşabilirsiniz.
Kasım etkinliğimizin detaylarını da çok yakın zamanda açıklayacağız.
Görüşmek üzere...

14 Ekim 2014 Salı

Ankara JUG Ekim 2014 Etkinliği

Ankara JUG 23. etkinliği ile sizlerle! Bu etkinliğimizde grubumuz üyelerinden Üstün Özgür bizlerle birlikte olacak. Kendisi bizlere Clojure diliyle ilgili bilgiler aktaracak.

2014 Ekim toplantımız her zamanki gibi Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda 30 Ekim 2014 - Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.

 

Konuşmacı: Üstün Özgür 
Üstün Özgür, lisans ve yüksek lisans derecelerini Bilkent Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde aldıktan sonra, yazılım sektöründe çalışmalarına devam etmektedir.  Kısa bir süre Java ile web programlama yaptıktan sonra profesyonel olarak, Python ve JavaScript dillerini kullanmaya başlamıştır. Bununla birlikte son üç yılda JVM üzerinde çalışan Clojure dili ile ilgilenmektedir ve bu dilin önümüzdeki dönemde en etkili JVM dillerinden birine dönüşeceğini düşünmektedir. Bu nedenle son iki yılda yurtdışında üç farklı Clojure konferansında bulunmuştur.

 

Etkinlik Adı: Java Programcıları için Clojure'a Giriş
Uzun yıllar boyunca Lisp en güçlü programlama dillerinden biri olarak kabul edildi, ancak kullanım yaygınlığı çeşitli nedenlerle kısıtlı kaldı. Bunun en önemli sebeplerinden birisi, kütüphane desteğinin eksikliğiydi. Clojure, Lisp'lerin bu eksikliğini Java Virtual Machine (JVM) üzerinde çalışarak aşan pragmatik bir dil olarak Rich Hickey tarafından tasarlandı. Bu sayede mevcut Java kütüphanelerini kullanabilen, bunun yanı sıra fonksiyonel programlama ve immutability'yi temel alan çok güçlü bir
programlama dili ortaya çıktı. Bu konuşmada Clojure'in temel yapıları ve Java ile olan birlikte çalışabilirliği anlatılacaktır ve Clojure'u mevcut projelerinize nasıl entegre edebileceğiniz konusu tartışmaya açılacaktır.
Etkinliklerimizde katılımcılarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz bildiğiniz gibi. Hediyelerimiz çekiliş ile verilecektir. Bu etkinliğimizin hediyeleri:
  • Etkinliklerimizin sponsoru Scrum Turkey tarafından 1 adet Scrum Turkey kupası hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru T2 Yazılım tarafından 1 adet T2 Yazılım kupası hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru Bilgisayar Mühendisleri Odası tarafından 2 adet USB Bellek hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Atlassian tarafından 1 adet Atlassian ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru JetBrains tarafından katılımcı sayımıza göre ücretsiz lisans hediye edilecektir. Toplam 30+ kişinin katılması durumunda 1 adet JetBrains ürün lisansı, 50+ kişinin katılması durumunda 2 adet JetBrains ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Manning tarafından 2 adet ücretsiz e-kitap hediye edilecektir.
  • Etkinlik sponsorumuz Tütev tarafından 1 kişiye, Java Temel ve Java İleri seviye eğitimlerinde kullanılabilecek %50 indirim kuponu hediye edilecektir. (NOT: Hediye kuponu 6 ay boyunca geçerli olacaktır.)
Etkinlikte görüşmek üzere...