11 Aralık 2013 Çarşamba

Ankara JUG Aralık 2013 Etkinliği

Ankara JUG 14. etkinliği ile sizlerle! Bu etkinliğimizde Peak Games bizlerle olacak. Peak Games ekibinden Ensar Basri Kahveci konuğumuz olarak Peak Games ile ilgili bilgiler paylaşacak.

2013 Aralık toplantımız her zamanki gibi Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda 26 Aralık 2013 - Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.
 
Konuşmacı:
Ensar Basri Kahveci - Peak Games
Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2011 mezunuyum. 2 yıldır Peak Games'te Software Engineer olarak çalışıyorum, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Aktif olarak Server-side Java development yapıyorum (not Java EE). Distributed Systems, NoSQL Technologies, Scalability, Functional Programming, Concurrent Programming (shared memory, share nothing) konularına ilgili ve bu konularda tecrübe sahibiyim. İş ortamında Java SE, ActionScript 3 ile, kişisel projelerimde ise Scala ile gelistirme yapıyorum. Clojure öğrenmek orta vadeli en belirgin hedeflerimden birisi.
 
  
Etkinlik Adı: Peak Games
Sunumda Peak Games'te kullanılan teknolojiler, yazilim gelistirme yaklaşımı, geliştirilen farklı karakteristiklere sahip oyunlarda karşılaşılan challenge'lar, trade-off'lar, edinilen tecrübeler hakkında bilgiler aktarılacaktır. Formal bir sunumdan çok, soru-cevap seklinde ilerlenecek, sohbet havasında bir sunum gerçekleştirilecektir.

Etkinliklerimizde katılımcılarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Hediyelerimiz çekiliş ile verilecektir. Bu etkinliğimizin hediyeleri:
  • Etkinliklerimizin sponsoru Scrum Turkey tarafından 1 adet Scrum Turkey kupası hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru T2 Yazılım tarafından 1 adet T2 Yazılım kupası hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru Primefaces tarafından 1 adet Primefaces tişörtü hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru Hazelcast tarafından 1 adet Hazelcast tişörtü hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin sponsoru OpsGenie tarafından 1 adet OpsGenie tişörtü hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Atlassian tarafından 1 adet Atlassian tişörtü hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Atlassian tarafından 1 adet Atlassian ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru JetBrains tarafından katılımcı sayımıza göre ücretsiz lisans hediye edilecektir. Toplam 30+ kişinin katılması durumunda 1 adet JetBrains ürün lisansı, 50+ kişinin katılması durumunda 2 adet JetBrains ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Zero Turnaround tarafından 2 adet JRebel lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Manning tarafından 2 adet ücretsiz e-kitap hediye edilecektir.

Etkinlikte görüşmek üzere...