12 Temmuz 2013 Cuma

Ankara JUG Temmuz 2013 Etkinliği

Ankara JUG etkinliklerine devam ediyor! Bu ay etkinliğimize Ankara JUG kurucularından Çağatay Çivici ve Mert Çalışkan konuk oluyorlar.

2013 Temmuz toplantımız her zamanki gibi Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda 25 Temmuz 2013 - Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.
 
Kayıt: Ankara JUG Temmuz 2013 Etkinliği

Bu ay etkinliğimizin ikram sponsoru PrimeTek olacaktır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Eğer siz de grubumuza destek olmak isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Konuşmacılar:

Çağatay Çivici - PrimeTek
Çağatay Çivici, JavaServer Faces teknolojisini tanımlayan Expert Group ekibinin üyesi, popüler JSF arayüz kütüphanesi PrimeFaces’in lideri ve açık kaynaklı JSF implementasyonu Apache MyFaces’in yönetim kurulu üyesidir. JavaOne, Jax, Jazoon, SpringOne, Con-Fess, JSFDays, JSFSummit ve çeşitli JUG organizasyonlarına konuşmacı olarak katılmıştır.

Çağatay Çivici, “The Definitive Guide to Apache MyFaces and Facelets” kitabının yazarı olmakla birlikte, yurtdışı tabanlı çeşitli JSF kitaplarına teknik yorumcu olarak katkıda bulunmuştur. JSF başta olmak üzere çeşitli Java EE konularında şu ana kadar yurtiçi ve yurtdışında 300’den fazla geliştiriciyi eğitmiştir.

Mert Çalışkan - T2 Yazılım

Mert Çalışkan, 2002 yılından bu yana Kurumsal Web Yazılımları ve Mimari Tasarımlar üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir. Savunma, Finans, IT vb. bir çok sektörde Yazılım Mühendisi, Teknik Lider, Proje Yöneticisi vb. pozisyonlarda görev almış olan Mert Çalışkan, çalışmalarına Telekom sektöründe Yazılım Mimarı olarak devam etmektedir. Java'ya ve açık kaynak kodlu yazılıma gönül vermiş olup, dünyanın en popüler JSF bileşen kütüphanesi PrimeFaces'ın geliştirilmesinde de görev almaktadır. Geçtiğimiz ay yayınlanan PrimeFaces kütüphanesiyle ilgili en güncel bilgileri içeren PrimeFaces Cookbook kitabının yazarıdır.

Mert Çalışkan, aynı zamanda Apache Software Foundation ve OpenLogic Expert Community üyesidir. Ankara Java User Group kurucularından olan Mert Çalışkan, ulusal ve uluslararası bir çok konferansta davetli konuşmacı olarak bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmaktadır.
 
 
 
Etkinlik Adı: Java Enterprise Edition 7 (Java EE7)
Java EE7 sürümü ile birlikte, Batch ProcessingWebSocket vb. gibi yeni API'lerin yanında JAX-RS, JSF, JMS gibi var olan teknolojilerde de geliştirmeler sunmaktadır. Bu etkinlikte, kurumsal java platformu Java EE'nin son sürümü ile birlikte gelen yenilikler incelenip, yol haritası üzerinde tartışılacaktır. Ayrıca çeşitli Java EE teknolojileri ve Java EE7 ile birlikte gelen geliştirmeler tanıtılacaktır.
 
Etkinliklerimizde katılımcılarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Hediyelerimiz çekiliş ile verilecektir. Bu etkinliğimizin hediyeleri:
  • 2 şanslı katılımcımıza Oracle Academy Mug'ı
  • Etkinliklerimizin global sponsoru JetBrains tarafından katılımcı sayımıza göre ücretsiz lisans hediye edilecektir. Eğer toplam 30+ katılımcımız olursa 1 adet JetBrains ürün lisansı, 50+ katılımcımız olması durumunda 2 adet JetBrains ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Atlassian tarafından 1 adet Atlassian ürün lisansı hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Atlassian tarafından 1 adet Atlassian tişörtü ve Sticker Seti hediye edilecektir.
  • Etkinliklerimizin global sponsoru Zero Turnaround tarafından 2 şanslı katılımcımıza JRebel lisansı hediye edilecektir.

NOT: Ramazan Ayı nedeniyle dileyen katılımcılarımızla birlikte etkinlik sonrasında küçük bir iftar programımız olacaktır. Katılımcılarımıza sandviç ikramımız olacaktır. İkramlarımız kişi sayısına göre hazırlanacaktır. Bu nedenle kesin katılım durumunuzun etkinlik tarihinden en geç 2 gün önce (22 Temmuz 2013 - Pazartesi) bildirilmesi gerekmektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Haziran 2013 Geri Bildirim Kapımız

Haziran 2013 etkinliğimizde sizlerin geri bildirimlerini "Geri Bildirim Kapımız" ile topladık. Çok eğlenceli yorumlar aldık. Sonuçlar şu şekilde çıktı:
  • 5'in "Çok iyi", 1'in "Berbat" olduğu skala da hiç 1 almadık.
  • 3 tane 4 notu aldık!
  • 18 tane 5 aldık!
 
Sizin yorumlarınız:
  • "Bu tarz etkinliklerin devamını diliyorum"
  • "Ümit Hoca'nın anlatımı, esprileri iyiydi. Fakat çok kullanılmayan bir teknolojiyi anlattığı için, ilgiyi çekmesi kolay olmadı. Zaten izleyiciler kendi arasında konuşmaya başladı bir süre sonra. Burada hem izliyecilerin hem de moderatörlerin müdahale etmesi gerekirdi" - Yorumunuz için teşekkürler, bir dahaki sefere dikkatli olacağız.
  • "Ümit Bey'in sunumu çok başarılıydı. Demo'nun uygulanması harika oldu. JUG Ankara'ya teşekkürler."
  • "Bundan sonra dersleri bahçede yapsak ya :D! İçerisi çok sıcak ama Ümit Hoca için yanmaya değdi!"
  • "#direnklima, Önümüzdeki etkinliğe klima gazımı da alıp geleceğim :). 1 saati aşan etkinliklerde mutlaka ara verelim. Yorulduk yahu." - Klima konusunda haklısınız, ama elimizden geleni de yapmaya çalıştık :)
  • "10 Numara!"
  • "Çok Teşekkürler"
  • "Bu eğitim harikaydı. Geleceğe dönük harika bir seminerdi"
  • "Çok güzel bir eğitimdi. Teşekkürler. Ama çok sıcaktı :)" - Klima konusundaki anlayışınız için teşekkürler, daha iyi olmasını sağlamaya çalışacağız.
  • "Konu gayet ilgi çekiciydi, sunum da gayet başarılıydı. Teşekkürler"
  • "Eğitim süperdi. JRebel lisansı için teşekkürler."
  • "Programın bir seçtiği kişiyi tekrar seçmesi saçma oldu tabi :). Sunum çok iyiydi" - Program konusunda haklısınız, iyileştirme yapacağız :)

ve en çok hoşumuza giden
  • "Bileği Kırık! Güzeldi" - Çok geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşmeniz dileklerimizle! Bu zor durumda bile yorum yazmaya çalışmanız bizi çok mutlu etti. Teşekkürler
Yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler... Bu yorumları tek tek okuduğumuzu ve yorumlarınız doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendirmeye çalıştığımızı bilmenizi isteriz

Ankara JUG Haziran 2013 Etkinliği Gerçekleştirildi

Ankara JUG olarak sekizinci etkinliğimizi yine Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik. Öncelikle Bilkent Cyberpark yönetimine bu etkinliği gerçekleştirmemiz için verdiği destek için teşekkür ederiz. Çok keyifli bir sunumla bizlere bilgilerini aktaran, başta Ümit Vardar olmak üzere, katılımlarıyla bu sıcak ortamı sağlamamızda yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz.

Etkinlik fotoğraflarının tamamına Facebook sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bu etkinliğimizde bizleri yanlız bırakmayan 60 katılımcı arasından 10 şanslı kişiye çeşitli hediyeler kazandırdık. Hediye kazanan katılımcıları tebrik ediyor, sizleri de bu şansı yakalamaya davet ediyoruz.
 
 
Etkinlikte gerçekleştirilen sunum dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.
Temmuz etkinliğimizde görüşmek üzere...