29 Mart 2013 Cuma

Mart 2013 Etkinliği Geri Bildirim Kapımız

Mart 2013 etkinliğimizde sizlerin geri bildirimlerini "Geri Bildirim Kapımız" ile topladık. Çok eğlenceli yorumlar aldık. Sonuçlar şu şekilde çıktı:
  • 5'in "Çok iyi", 1'in "Berbat" olduğu skala da hiç 1 ve 2 almadık.
  • 3 tane 4 notu aldık!
  • Tam 35 tane 5 aldık!
  • Toplamda 38 tane yorum aldık, sanırız bugüne kadar aldığımız en fazla yorum sayısı, teşekkürler! :)
 
 Sizin yorumlarınız:
  • "Eğlenceli bir sunumdu, teşekkürler"
  • "Çok akıcı ve eğlenceli bir seminerdi. Ülkemizin Hale Hanım gibi vizyonu geniş insanlara ihtiyacı var."
  • "Keşke kahve, çay, su vb. olsa. İşten çıkıp gelen insanlar için baya iyi olurdu, bence." - bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor, olmadı biz kendimiz getireceğiz! :)
  • "Up Up Up! Yeni etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum (yazım çok kötüymüş :))" - Yazınız gayet okunaklı :)
  • "Çok faydalı, bu tip etkinliklerin devamını dilerim"
  • "Scrum konusunda bilgi almayı umuyordum. Case study gerçekten başarılıydı. Hayata dair güzel şeyler öğrendik. 1.0 ROCKS!"
  • "İş çıkışı ve hafta içi için süre uzun olmamalı. En azından su ve ufak tefek yiyecek olmalı" - Yukarıda da belirttik, bu problemi halledeceğiz, az kaldı :)
  • "Teşekkürler :)"
  • "5 :)"
  • "Çok iyiydi, teşekkürler"
  • "Çok faydalı bir seminerdi. 10 Numara"
ve en çok hoşumuza giden
  • ""Çoook uykum olmasına rağmen hayatımda en büyük keyifle izlediğim sunumdu. Hale Hanım gururlandırdınız bizi. Teşekkür ederiz"
 
Katılan herkesin yorumlarını bekliyoruz. Yorumlarınız ve fikirleriniz için için teşekkürler...

Ankara JUG Mart 2013 Etkinliği Gerçekleştirildi

Ankara JUG olarak beşinci etkinliğimizi yine Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik. Bizlere çok keyifli bir sunumla tecrübelerini aktaran, başta Hale Yaman olmak üzere, katılımlarıyla bu sıcak ve interaktif ortamı sağlamamızda yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz.

Etkinlik fotoğraflarının tamamına Facebook sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Etkinlik esnasında da belirttiğimiz üzere bu grubu hep birlikte bir yerlere getireceğiz. Bu nedenle her türlü destek, öneri ve şikayetlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Bir sonraki etkinliğimizde görüşmek üzere...


Unutmadan belirtelim, etkinliklerimize sponsor olmak veya etkinliklerimizde sunum gerçekleştirmek isterseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz!

28 Mart 2013 Perşembe

O'Reilly Media Ankara JUG Sponsorları Arasına Katıldı!

Ankara JUG olarak, grup üyelerine avantaj sağlayacak, grup üyelerinin gelişimine katkı da bulunacak çalışmalar yapmak için çaba sarfediyoruz. Bu amaçla dünya çapında bir çok firma ile sponsorluk görüşmeleri yapıyoruz. Bu görüşmelerimizden birisi daha sonuçlandı ve burada sizlerle paylaşmak istiyoruz.
 
Sizlere dünyanın en önde gelen teknik içerikli kitap yayıncılarından birisi olan O'Reilly Media'nın, Ankara JUG sponsorları arasına katıldığını bildirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

 
O'Reilly Media'nın grup üyelerimize sağlamış olduğu ayrıcalıklar şu şekildedir:
  1. Gözden geçirmek ve yorumlarınızı paylaşmak istediğiniz kitaplar için Gözden Geçirme Kopyası talebinde bulunabiliyoruz. Kitaplarla ilgili yorumlarınızı sitemizde veya dilediğiniz bir sitede yayınlayabiliyorsunuz. Taleplerinizi bize iletebilirsiniz.
  2. Basılı kitaplarda %40, elektronik kopyalarda %50 grubumuza özel indirimimiz bulunmaktadır. İndirim kodlarına ulaşabilmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz. 
  3. Grubumuza özel hediye kitaplar ve ürünler O'Reilly tarafından sağlanacaktır.
Yukarıda bahsettiğimiz olanaklardan sadece Ankara JUG üyeleri faydalanabilmektedir. Ankara JUG'a üye olmak ücretsizdir. Sizde grubumuza kayıt olarak bu fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

27 Mart 2013 Çarşamba

AnkaraJug.org Artık Yayında

 
Yaklaşık 6 ay önce başladığımız yolculuğumuzda bir kilometre taşını daha geride bırakıyoruz! Grubumuzun artık kendisine özel bir alan adı var!
Grubumuzla ilgili tüm bilgilere www.ankarajug.org adresinden erişebilirsiniz.

25 Mart 2013 Pazartesi

Java İzmirde Etkinliği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeydik

22 Mart 2013 Cuma günü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen #javaizmirde etkinliğinde genç arkadaşlarla buluştuk. Kurucularımızdan Mert ÇALIŞKAN ve Barış BAL'ın katıldığı etkinlik 2 saat sürdü.


Yaklaşık 130 kişilik bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğe özellikle son sınıf öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik sonrasında gerçekleştirilen panel kısmında genç arkadaşlarımıza profesyonel kariyerimizle ilgili tecrübelerimizi aktarmaya çalıştık.
 
 
Etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Kulübü'ne ve kulüp başkanı Sn. İşyar PEKER'e çok teşekkür ediyoruz.

 
Etkinlik esnasında gerçekleştirilen sunumlara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
 
Etkinlik fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.

14 Mart 2013 Perşembe

Ankara JUG Uluslararası JUG'lar Arasında Yerini Aldı

Ankara JUG, artık uluslararası alanda tanınan resmi bir JUG olmuştur.

Bir çoğunuzun bildiği gibi bu yöndeki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyordu. Bugün itibariyle artık grubumuz resmi Java Kullanıcıları Grupları arasındaki yerini almıştır. Java.net sitesinde yayınlanan basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Üyelerimiz ve grubumuza yeni üye olmak isteyen takipçilerimiz, Java.net sitesindeki Ankara JUG projesine dilerlerse üye olabilirler.
Herkese bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Bu grup sizlerle birlikte var olmaya devam edecektir. Desteklerinizin artarak devam edeceğinden hiç kuşkumuz yok.
Bu arada Mart Ayı Etkinliğimize kayıt olmayı unutmayın.

Ankara JUG İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde!

Ankara JUG olarak 22 Mart 2013 Cuma günü saat 15:30'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeyiz! Yazılım Mühendisliği Kulübünün düzenleyeceği Java ve Kariyer isimli seminerde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden öğrenci arkadaşlarla bir araya geleceğiz.



Etkinlikte kurucularımızdan Barış BAL ve Mert Çalışkan, sunumlar gerçekleştirecekler. Bu sunumlarda genç arkadaşlara tecrübelerini aktarmaya çalışacaklar. Sunumlar sonrasında soru ve cevap bölümüyle etkinlik sonlandırılacak. 
Etkinlikle ilgili Twitter'da paylaşım yapmak isterseniz #javaizmirde hashtagini kullanabilirsiniz. İzmir'de görüşmek üzere!


Etkinliğe kayıt için buradan IEU Yazılım Mühendisliği Kulübü Başkanı İşyar PEKER ile iletişime geçebilirsiniz.

13 Mart 2013 Çarşamba

Ankara JUG Mart 2013 Etkinliği

Ankara JUG etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor! Bu ay etkinliğimize Amerika'dan bir misafirimiz konuk olacak. Kendisi uzun yıllardır Silikon Vadisi'nde çeşitli firmalarda ve sektörlerde görev almış bir Türk mühendis. Girişimcilik konularıyla ilgilenen kişilerinde ilgisini çekeceğini düşündüğümüz etkinliğin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2013 Mart toplantımız her zamanki gibi Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda 28 Mart 2013 - Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.


Konuşmacı: Hale YAMAN
Hale Yaman, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 1996 yılı mezunudur. Türkiye'de bir süre çalıştıktan sonra 2000 yılında halen yaşamakta olduğu Silikon Vadisi'ne taşınmıştır. Entegre Enformasyon Sistemleri, CRM, finans, e-ticaret ve eğitim gibi birçok sektörde farklı büyüklükteki şirketlerde yazılım mühendisi, teknik lider, takım ve proje yöneticisi olarak çalışmıştır. 2005 yılından beri çevik (agile) yazılım yöntemlerini uygulamış, yalın (lean) - çevik süreç ve yöntemlerin şirketlerin diğer departmanlarında da uygulanmasına katkı sağlamıştır. Dünya çapındaki önemli çevik organizasyonlardan ScrumAlliance tarafından verilen ScrumMaster sertifikasına sahiptir. Halen okul çağındaki çocuklar için nörobilime dayalı eğitim programları üreten bir şirkette Yazılım ve Ürün Geliştirme Departmanı Yöneticisi olarak çalışmaktadır.


Etkinlik Adı: Everest Projesi / Bir Dönüşüm Hikayesi
 
Silikon Vadisi'nde okul çağındaki çocuklar için nörobilime dayalı eğitim programları geliştiren Scientific Learning şirketinin, ürün platformunu stand-alone/thick client sistemlerden SaaS - bulut iletişim modeline dönüştürmesinin hikayesi.
 
Hale Yaman bu etkinlikte bizlere, neden böyle bir dönüşüme ihtiyaç duyuldu, hangi yöntemler ve araçlar kullanıldı, agile/lean yöntemlere geçiş süreci nasıl yönetildi, "minimum viable product" hangi kriterlere dayanarak seçildi, yapılan hatalar/yanlış varsayımlardan sonra nasıl pivot edildi ve ne dersler alındı konularında bilgiler verecek, deneyimlerini paylaşacak.
 
Etkinliklerimizde katılımcılarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz bildiğiniz gibi. Hediyelerimiz çekiliş ile verilecektir. Bu etkinliğimizin hediyeleri:
  • Bu ay etkinliğimizin sponsorlarından Devinim Eğitim firması tüm katılımcılara Java eğitimleri için %20 indirim hediye ediyor.
  • 1 şanslı katılımcımıza Oracle Academy Mug'ı
  • Etkinliklerimizin global sponsoru JetBrains tarafından katılımcı sayımıza göre ücretsiz lisans hediye edilecektir. Eğer toplam 30+ katılımcımız olursa 1 adet JetBrains ürün lisansı, 50+ katılımcımız olması durumunda 2 adet JetBrains ürün lisansı hediye edilecektir.

Etkinliklerimiz sizlerle güzel ve keyifli... Hem etkinlikliğimize, hem de etkinlik sonrası sohbetimize bekliyoruz. Görüşmek üzere...

JetBrains Ankara JUG Sponsorları Arasına Katıldı!

Merhabalar,

Dünyanın önde gelen geliştirme araçlarından biri olan IntelliJ IDEA'yı geliştiren JetBrains firması Ankara JUG sponsorları arasına katıldı. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Sponsorluk anlaşmamıza göre JetBrains her etkinliğimizde katılımcı sayısına göre herhangi bir ürünü için lisans veya lisanslar dağıtacak:
  • 30+ katılımcı olması durumunda 1 adet JetBrains Ürünü Lisansı
  • 50+ katılımcı olması durumunda 2 adet JetBrains Ürünü Lisansı

Etkinliklerimizdeki katılımcı sayısının çok daha fazla olması durumunda JetBrains bizlere çok daha farklı olanaklar sunacak. Bu nedenle desteklerinizin artarak devam etmesini diliyoruz.

Çok yakında Mart etkinliğimizin detaylarını da paylaşacağız. Görüşmek üzere.
Ankara JUG

1 Mart 2013 Cuma

Şubat Etkinliği Geri Bildirim Kapımız

Şubat 2013 etkinliğimizde sizlerin geri bildirimlerini "Geri Bildirim Kapımız" ile topladık. Çok eğlenceli yorumlar aldık. Sonuçlar şu şekilde çıktı:
  • 5'in "Çok iyi", 1'in "Berbat" olduğu skala da hiç 1 ve 2 almadık.
  • Bu sefer 1 tane 3 aldık!
  • 11 tane 5 ve 4 tane 4 notu aldık!
  • Toplamda 16 tane yorum aldık, Çok teşekkürler :)!

 Sizin yorumlarınız:
  • "Mock vs. gibi terimlerin açıklamalarına yer verilmeli. Konsept olarak bilmeden örnekleri gördük"
  • ".Netçi olarak Java ilk günüm. Güzel ve keyifliydi, elinize sağlık"
  • Biraz yoğun bir sunum oldu. Kodların içinde fazla duruldu, dikkat dağıtıcı oluyor. Konu çok güzeldi, bir saat daha olsa dinlenebilirdi. Teşekkürler"
  • "Saatini 19:15 ya da 19:30 yapabilir miyiz?" - Değerlendireceğiz.
  • "Mert Başgan Rulez!!"
  • "İçerik çok karmaşıktı"
  • "Teşekkürler!!"
  • "19:15 veya 19:30 eğitim saati olabilir" - Değerlendireceğiz.
  • "Vay canına neler varmış :)"
ve en çok hoşumuza giden
  • "Bu puan bizlere gelsin. Hep siz anlatıyorsunuz. Emeklerinize sağlık" - Teşekkürler :)!
 
Katılan herkesin yorumlarını bekliyoruz. Yorumlarınız ve fikirleriniz için için teşekkürler...

Ankara JUG Şubat 2013 Etkinliği Gerçekleştirildi

Ankara JUG olarak dördüncü etkinliğimizi yine Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik. Katılımlarıyla bu sıcak ve interaktif ortamı sağlamamızda yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz.
Mert Çalışkan
Etkinlik fotoğraflarının tamamına Facebook sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Etkinlik esnasında da belirttiğimiz üzere bu grubu hep birlikte bir yerlere getireceğiz. Bu nedenle her türlü destek, öneri ve şikayetlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Bir sonraki etkinliğimizde görüşmek üzere...

Kerem Çağlar
Etkinlik sırasında gerçekleştirilen demo projesine buradan ulaşabilirsiniz.
Etkinlik sırasında gerçekleştirilen sunuma buradan ulaşabilirsiniz.

Unutmadan belirtelim, etkinliklerimize sponsor olmak veya etkinliklerimizde sunum gerçekleştirmek isterseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz!