14 Şubat 2013 Perşembe

Ankara JUG Şubat 2013 Etkinliği

2013'ün ikinci etkinliği ile sizlerleyiz!
 
2013 Şubat toplantımız her zamanki gibi Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konferans Salonu'nda 28 Şubat 2013 - Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.

 
Konuşmacı: Mert ÇALIŞKAN
2002 yılından bu yana Kurumsal Web Yazılımları ve Mimari Tasarımlar üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir. Savunma, Finans, IT vb. bir çok sektörde Yazılım Mühendisi, Teknik Lider, Proje Yöneticisi vb. pozisyonlarda görev almış olan Mert Çalışkan, çalışmalarına Telekom sektöründe Yazılım Mimarı olarak devam etmektedir. Java'ya ve açık kaynak kodlu yazılıma gönül vermiş olup, dünyanın en popüler JSF bileşen kütüphanesi PrimeFaces'ın geliştirilmesinde de görev almaktadır. Geçtiğimiz ay yayınlanan PrimeFaces kütüphanesiyle ilgili en güncel bilgileri içeren PrimeFaces Cookbook kitabının yazarıdır. Mert Çalışkan, aynı zamanda Apache Software Foundation ve OpenLogic Expert Community üyesidir. Ankara Java User Group kurucularından olan Mert Çalışkan, ulusal ve uluslararası bir çok konferansta davetli konuşmacı olarak bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmaktadır.
 
Etkinlik Adı: #testinfected
#testinfected, Java test yöntemlerini sizin için inceleyecek. Sunumda testin amaçları, JUnit ile test, mock test yöntemleri, arayüz testi, web servis vb. gibi framework testi, sürekli entegrasyon ve denetleme yöntemleri, test kapsama oranının arttırılması ve ürün kalitesi nasıl arttırılır konuları hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
Bu etkinliğimizde bu sıralar dünyanın bir çok yerinde çok popüler olan "Lightning Talk" olarak bilinen 10 dakikalık kısa bir sunum daha gerçekleştirilecektir. Solveka Yazılım'dan Kerem Çağlar'ın gerçekleştiriceği sunumda, Atlassian ürün ailesinin sürekli entegrasyon ve yaygınlaştırma aracı olan Bamboo ve Java test kapsama aracı olan Clover hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Etkinliklerimizde katılımcılarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz. Hediyelerimiz çekiliş ile verilecektir. Bu etkinliğimizin hediyeleri:
  • Solveka Yazılım'dan 3 kişiye ücretsiz JIRA lisansı
  • Katılımcılarımız arasından yapacak olduğumuz çekilişle, 1 şanslı katılımcımıza Java kitabı ve 1 şanslı katılımcımıza Oracle Academy Mug'ı

Etkinliklerimiz sizlerle güzel ve keyifli... Hem etkinlikliğimize, hem de etkinlik sonrası sohbetimize bekliyoruz. Görüşmek üzere...

2 Şubat 2013 Cumartesi

Ankara JUG Sizi Sunum Yapmaya Davet Ediyor


Ankara JUG olarak, Kasım ayından bu yana etkinlikler düzenleyerek Ankara'da ve çevresindeki illerde bulunan Java geliştiricileri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde bizlerle olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu topluluğun ilk kurulduğu günden bu yana hep söylediğimiz bir şey var: "Bu grubu birlikte yaşatacağız".
 
Bu nedenle artık sahne sırası sizin! Ankara JUG olarak sizleri Mart, Nisan ve daha sonraki aylardaki etkinliklerimizde sunum yapmaya davet ediyoruz. Java ile ilgili olan herhangi bir konuda bilgilerinizi veya deneyimlerinizi bizlerle paylaşmak istemez misiniz? Gelin ve grubumuzun büyümesine katkı da bulunun.
 
Bizimle Twitter, Facebook, Linkedin veya ankarajug [ at ] gmail.com aracılığı ile iletişime geçebilirsiniz. Desteklerinizi bekliyoruz.
 
Ankara JUG